donderdag 26 juni 2008

CannesLions: de eerste (weer)berichten


Nederland heeft gewonnen op de eerste belangrijke dag van het Internationale Reclamefestival in Cannes. Naast goud voor DDB, vierde een ander team, het Nederlands elftal, de overwinning op Roemenië. Hoe dat in Cannes gebeurt ziet u hier: ##

Voor veel Nederlanders is het prettig thuiskomen in Cannes. Ieder jaar weer ‘lekker naar CannesLions’, de Oranjecamping voor reclamemakers, uitgevers, media-exploitanten en adverteerders.
En daar hoort voetbal bij, op het strand. Cebuco zorgde voor een stukje strand, een megagroot scherm en ruim 250 goed gemutste Nederlandse vakgenoten. Dat het weer ook lekker Hollands was, bleek wel uit de donkere wolken, wolkbreuken en knetterende onweersbuien in de gehele omgeving. Behalve op Cebuco’s Paper Beach.

Roemenië kan naar huis en onze gastheren van CannesLions zagen de laatste moed gisteravond diep in de schoenen zakken. Gelukkig zijn er nog landen die wel verrassend presteren. In de categorite ‘Outdoor’ kreeg Nederland dan wel een Gouden Leeuw voor de ‘Achterkant Bus’ voor Centraal Beheer, de meeste prijzen gingen naar Aziatische landen. Wellicht is de trend die Guus Hiddink begon met het plaatsen van Korea in de finale van het WK doorgezet naar de finales van de internationale reclamecompetitie: weg met de oude wereld!

Geen opmerkingen: